Естетика на носа

Имайки предвид, че  естетичната   операция  на носа се прави   както от жени така и от мъже може да се каже, че тя е една от най-често прилаганите   естетични операции в света. Ринопластиката е естетична интервенция, която може да се извършва  с различни техники и се наблюдават  различни резултати. Пластичният хирург планира операцията с най-подходящата техника и подход към лицевата анатомия на пациента. Това може да направи с чертежи, снимки на пациента или по време на операцията.

Най-големият страх от естетичната операция на носа е изтеглянето на тампон и появата на синини около очите след операцията. Появата на тези проблеми през първите дни стана по-малко застрашаваща благодарение на  разработването на нови материали и атравматични техники. Независимо с каква  техника се изпълнява, естетичната хирургия на носа има за цел да получи естествен, подходящ за анатомията на лицето  нос, който осигурява дихателна функция.  Направеният по прекалено желание нос с прекалено повдигнат връх или прекалено смален според формата на лицето показва повече неуспешна  от колкото успешна операция

Като се има предвид, че  хирургът предава форма на хрущялната  кост и меката тъкан, трябва да се знае, че е невъзможно да се направи нос, подобен на рисунки и снимки на други хора. Пластичният хирург планира и създава специално за пациента си най-добрия и най-естетичния нос.

Отоците  около носа след операция трябва да се пострещнат нормално. Отокът се разнася през първите 3 месеца и след 6 месеца носът заема окончателната си форма. Трябва да се знае, че оплакванията на пациентите до тези срокове са временни.

Facebook on Share!

Latest Shares